Robineti industriali

Robineti industriali

Un robinet (valva, supapa) este un dispozitiv sau un obiect natural care reglează, direcționează sau controlează fluxul unui fluid (gaze, lichide, solide fluidizate sau suspensii) prin deschiderea, închiderea sau obstrucționarea parțială a diferitelor treceri. Robinetii sunt fitinguri tehnice, desi sunt de obicei discutate ca o categorie separată. Într-o supapă deschisă, fluidul curge într-o direcție de la presiune mai mare la presiune mai mică. Cuvântul este derivat din latina valva, partea în mișcare a unei uși, la rândul său din volvere, a se întoarce, a se rostogoli.

Infinitrade Romania furnizor gama completa robineti industriali, valve si accesorii.

Servicii de calitate: – Un furnizor bun de atasamente, piese de schimb si accesorii pompe industriale va ofera servicii de calitate fiind capabil sa livreze echipamente in timp util si eficient pentru a preveni intarzieri nedorite. Astfel va veti asigura ca orice echipament ce se defecteaza in timpul functionarii va fi repus la lucru in cel mai scurt timp cu putinta.

Cunostinte si experienta: – Un furnizor informat, receptiv si de incredere reprezinta cheia proiectelor incununate de succes. Specialistii nostri va pot oferi sfaturi adaptate nevoilor proiectului dumneavoastra ajutandu-va sa alegeti atasamentele potrivite sarcinilor de lucru.

Echipamente de calitate: – Venim in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu o gama completa pompe industriale, grupuri de pompare, piese de schimb si accesorii. Livram echipamente profesionale provenite de la peste 50 de producatori de renume mondial. Wilo, Wika, Norgren, Garbarino sunt doar cateva exemple. 

Robineti industriali dupa modul de operare


Robineti cu bila

robineti_bila Un robinet cu bilă este un tip de supapă cu actionare la 90° care folosește o bilă goală, perforată și pivotantă pentru a controla fluxul prin ea. Este deschis când gaura bilei este în linie cu fluxul și este închis atunci când este rotit la 90 de grade de catre mânerul robinetului. Mânerul se află aliniat cu fluxul atunci când este deschis și este perpendicular pe acesta când este închis, ceea ce face o confirmare vizuală ușoară a stării robinetului. Robinetii cu bilă sunt durabili, funcționează bine după multe cicluri și sunt usor de intretinut, închizându-se în siguranță chiar și după perioade lungi de neutilizare. Aceste calități ii fac o alegere excelentă pentru aplicațiile de închidere și control, unde sunt adesea preferati robinetilor tip poarta și a valvelor cu glob. Cu toate acestea, le lipsește controlul fin necesar în aplicațiile de limitare. Clasificare robineti cu bila Există cinci tipuri generale de corp al robinetilor cu bilă: corp unic, corp din trei piese, corp despicat, cu intrare superioară și sudate. Diferența se bazează pe modul în care piesele supapei – în special carcasa care conține bila în sine – sunt fabricate și asamblate. Funcționarea robinetului este aceeași în fiecare caz. In funcție de presiunea de lucru, robinetii cu bilă sunt clasificati ca robineti cu bilă cu presiune scăzută și robineti cu bilă de înaltă presiune. În majoritatea industriilor, robinetii cu bilă cu presiuni de lucru mai mari de 3000 psi sunt considerati robineti cu bilă de înaltă presiune. De obicei valoarea maxima pentru presiunea de lucru pentru supapele cu bilă de înaltă presiune este de 7500 psi și depinde de structură, dimensiuni și materiale de etanșare. Presiunea maxima de lucru a robinetilor cu bilă de înaltă presiune poate fi de până la 15000 psi. Supapele cu bilă de înaltă presiune sunt utilizate mai ales în aplicații sub presiune ridicată, cum ar fi sistemele hidraulice, deci sunt cunoscute și ca supape cu bilă hidraulice.
 • Robineti cu bila cu alezaj (port) complet – Un robinet complet sau o supapă cu bilă cu alezaj complet are o bilă supra-dimensionată, astfel încât orificiul din bilă are aceeași dimensiune ca și conducta, ceea ce duce la pierderi de frecare mai mici. Debitul este nerestricționat, dar supapa este mai mare și mai scumpă, astfel încât aceasta este utilizată numai acolo unde este necesară curgerea liberă.
 • Robineti cu bila cu alezaj (port) redus – În robinetii cu bilă cu orificiu redus (mai cunoscut sub denumirea de alezaj redus), fluxul prin robinet se realizeaza printr-un spatiu cu un diametru mai redus decât dimensiunea conductei, rezultând astfel o zona de curgere mai mică decât conducta.
 • Robineti cu bila cu port V – O supapă cu bilă cu port V are fie o bilă în formă de „V”, fie un scaun în formă de „V”. Acest lucru permite caracteristici de debit procentuale liniare și egale. Când supapa este în poziția închisă și deschiderea este începută, capătul mic al „v-ului” este deschis mai întâi, permițând un control stabil al debitului în această etapă. Acest tip de proiectare necesită o construcție în general mai robustă datorită vitezei mai mari a fluidelor, care ar putea deteriora o supapă standard. Atunci când sunt prelucrate corect, acestea sunt supape de control excelente, oferind performanțe superioare de scurgere.
 • Robineti cu bila cu cavitate plina – Multe industrii întâmpină probleme cu reziduurile din robinetii cu bilă. În cazul în care fluidul este destinat consumului uman, reziduurile pot fi, de asemenea, periculoase pentru sănătate și atunci când fluidul se schimbă din când în când, poate apărea contaminarea unui fluid cu altul. Reziduurile apar deoarece, în poziția pe jumătate deschisă a robinetului cu bilă, se creează un spațiu între gaura bilei și corpul în care fluidul poate fi prins. Pentru a evita pătrunderea fluidului în această cavitate, cavitatea trebuie să fie înfundată, ceea ce se poate face prin extinderea scaunelor în așa fel încât să ramana întotdeauna în contact cu bila. Acest tip de supapă cu bilă este cunoscut sub numele de robinet cu bilă cu umplere cavitate.

Robineti fluture

robineti_fluture Un robinet fluture este o supapă care izolează sau reglează fluxul unui fluid. Mecanismul de închidere este un disc care se rotește iar funcționarea este similară cu cea a unui robinet cu bilă, care permite oprirea rapidă. Robinetii fluture sunt, în general, favorizati, deoarece costă mai puțin decât alte modele de supape și au o greutate mai mică, astfel încât au nevoie de mai puțin suport. In cazul unui robinet fluture discul(fluturele) este poziționat în centrul conductei. O tijă trece prin disc către un actuator din exteriorul supapei. Rotirea dispozitivului de acționare face ca discul să fie paralel sau perpendicular pe flux. Spre deosebire de un robinet cu bilă, discul este întotdeauna prezent în flux, deci va induce o cădere de presiune, chiar și atunci când este complet deschis. O supapă fluture provine dintr-o familie de valve numite supape cu un sfert de tură. În practica, supapa este complet deschisă sau închisă atunci când discul este rotit cu un sfert de tură. „Fluturele” este un disc metalic montat pe o tijă. Când supapa este închisă, discul este rotit astfel încât să blocheze complet pasajul. Când robinetul este complet deschis, discul este rotit cu un sfert de tură, astfel încât să permită o trecere aproape nelimitată a fluidului. Robinetul poate fi, de asemenea, deschis incremental pentru a creste debitul de lichid.
 • Robineti fluture tip Waffer – Supapa fluture tip Waffer este concepută pentru a menține o etanșare împotriva diferenței de presiune bidirecționale pentru a preveni astfel orice reflux în sistemele proiectate pentru un debit unidirecțional. Realizează acest lucru cu o etanșare speciala – garnitură si inel O, prelucrate cu precizie și o față plană a robinetului pe părțile din amonte și din aval ale supapei.
 • Robinet fluture în stil Lug – Robinetii în stil Lug au inserții filetate pe ambele părți ale corpului supapei. Acest lucru le permite să fie instalate într-un sistem folosind două seturi de șuruburi și fără piulițe. Robinetul este instalat între două flanșe folosind un set separat de șuruburi pentru fiecare flanșă. Această configurare permite deconectarea ambelor părți ale sistemului de conducte fără a deranja cealaltă parte.
 • Robinet fluture rotativ – Robinetii rotativi constituie o derivare a supapelor fluture generale și sunt utilizati în principal în industriile de prelucrare a pulberilor. În loc să fie plat, fluturele este echipat cu buzunare. Când este închis, acționează exact ca o supapă fluture și este strâns. Dar când este în rotație, buzunarele permit caderea unei cantități definite de solide, ceea ce face supapa potrivită pentru dozarea produsului în vrac prin gravitație. Astfel de robineti sunt de obicei de dimensiuni mici (mai puțin de 300 mm), acționati pneumatic și se rotesc cu 180 de grade înainte și înapoi.

Robineti solenoizi

robineti_solenoizi Un robinet solenoid sau o electrovalvă este o supapă acționată electromecanic. Electrovalvele sunt elementele de control cele mai frecvent utilizate în fluidică. Sarcinile lor sunt să oprească, să elibereze, să dozeze, să distribuie sau să amestece lichide. Se găsesc în multe domenii de aplicare. Solenoizii oferă comutare rapidă și sigură, fiabilitate ridicată, durată lungă de viață, compatibilitate medie bună a materialelor utilizate, putere redusă de control și design compact. Există multe variante de proiectare a supapelor. Robinetii solenoizi obișnuiti pot avea multe orificii și căi de fluid. O supapă cu 2 căi, de exemplu, are 2 orificii; dacă supapa este deschisă , atunci cele două orificii sunt conectate și fluidul poate curge între orificii; dacă supapa este închisă , atunci orificiile sunt izolate. Dacă supapa este deschisă atunci când solenoidul nu este alimentat, atunci supapa este denumită normal deschisă (NO). În mod similar, dacă supapa este închisă atunci când solenoidul nu este alimentat, atunci supapa este denumită normal închisă. Există, de asemenea, modele cu 3 căi și mai complicate. O supapă cu 3 căi are 3 orificii; conectează un port la oricare dintre celelalte două porturi (de obicei un port de alimentare și unul de evacuare). Electrovanele se caracterizează și prin modul în care funcționează. Un solenoid mic poate genera o forță limitată. Dacă această forță este suficientă pentru a deschide și închide supapa, atunci avem de a face cu un robinet solenoid cu acțiune directă. Când se întâlnesc presiuni ridicate și orificii mari, atunci sunt necesare forțe mari. Pentru a genera acele forțe, poate fi posibilă o proiectare a electrovalvei cu pilot intern. O electrovalvă cu acțiune directă funcționează de obicei în 5 până la 10 milisecunde. Timpul de funcționare al unei supape pilotate depinde de mărimea acesteia; valorile tipice sunt de la 15 la 150 de milisecunde.

Robineti cu dop

robineti_cu_dop Robinetii cu dop sunt supape cu „dopuri” cilindrice sau conice care pot fi rotite în interiorul corpului supapei pentru a controla fluxul prin supapă. Dopurile supapelor cu dop au unul sau mai multe pasaje goale care se deplasează lateral prin dop, astfel încât fluidul să poată circula prin dop atunci când supapa este deschisă. Când dopul este conic, tija / mânerul sunt atașate de obicei la capătul cu diametru mai mare al dopului. Supapele cu dop nu au, de obicei, capote dar au adesea capătul dopului cu mânerul expus sau expus în mare parte la exterior. În astfel de cazuri, de obicei nu există o tija prea lunga. Tija și mânerul vin adesea dintr-o singură bucată, adesea un mâner simplu, aproximativ în formă de L, atașat la capătul dopului. Celălalt capăt al dopului este adesea expus și la exteriorul supapei, dar cu un mecanism care reține dopul în corp.

Cel mai simplu și mai obișnuit tip general de robinet cu dop este o supapă cu 2 orificii cu două poziții: deschisă pentru a permite fluxul și închis (închis) pentru a opri fluxul. Orificiile sunt deschideri în corpul supapei prin care fluidul poate intra sau ieși. Fișa din acest tip de supapă are un singur pasaj care trece prin ea. Porturile sunt de obicei la capetele opuse ale corpului; prin urmare, ștecherul este rotit un sfert dintr-o tură completă pentru a trece de la pozițiile deschise la închise. Acest lucru face ca acest tip de robinet să fie o supapă cu un sfert de tură . Există adesea un mecanism care limitează mișcarea mânerului la un sfert de turație, dar nu la robinetele de sticlă. Supapele metalice conice ușor conice (adesea din alamă ) sunt adesea utilizate ca robineti simpli de închidere în liniile de gaz natural de uz casnic. Robinetii utilizati în sticlăria de laborator sunt de obicei forme de supape cu dop. Când sunt fuzionate cu sticlăria, corpurile supapelor sunt din sticlă. În caz contrar, pot fi fabricate dintr-un plastic inert, cum ar fi teflonul. Dopurile pot fi realizate dintr-un plastic sau sticlă similară. Când dopul este din sticlă, mânerul și dopul sunt fuzionate împreună dintr-o singură bucată din sticlă. Când sticla este utilizată atât pentru corpul robinetului, cât și pentru dop, suprafețele de contact dintre ele sunt suprafețe speciale de sticlă măcinată, adesea cu ungere între ele. Robinetii speciali din sticlă sunt fabricati pentru aplicații sub vid, cum ar fi în cazul utilizării colectoarelor de vid. Dacă supapa de blocare este „blocată” pentru a nu fi în poziția deschisă sau închisă pentru o perioadă mai lungă de timp, lubrifiantul poate fi adăugat prin orificiul lubrifiant cu supapa în funcțiune.

Robineti cu piston

robineti_cu_piston O supapă cu piston este un dispozitiv utilizat pentru a controla mișcarea unui fluid de-a lungul unui tub sau țeavă prin intermediul mișcării liniare a unui piston într-o cameră sau cilindru.
 • Supapele cu piston instrumente muzicale – numite supape Perinet (după inventatorul lor François Perinet ) sunt folosite pentru a schimba lungimea tubului în jocul de cele mai multe instrumente de alamă, în special trompeta. Alte instrumente din alamă utilizează supape rotative , în special coarnele orchestrale și multe modele de tubă, dar și o serie de variante cu valve rotative ale acelor instrumente din alamă care folosesc mai frecvent supape cu piston.
 • Supapele cu piston tunuri pneumatice – o supapă cu 2 poziții, acționată de pilot . Termenul este extrem de popular în rândul pasionaților de arme airsoft care adesea construiesc supape cu piston pentru utilizare în tunul pneumatic. Supapele sunt de obicei construite în principal din fitinguri de țevi și materiale plastice sau metale prelucrate. Interiorul unei supape cu piston conține un piston care blochează ieșirea atunci când supapa este presurizată și un volum de aer în spatele pistonului. Când presiunea din spatele pistonului este eliberată, pistonul este împins înapoi de forța presiunii de la intrare. Acest lucru permite deschiderea supapei de către o supapă pilot mult mai mică, cu viteze mai rapide decât posibil, cu doar o supapă acționată manual. Funcțional aceste tipuri de supape sunt comparabile cu supapele de evacuare rapide.
 • Supape cu piston motoare cu aburi – sunt o formă de supapă utilizată pentru a controla fluxul de abur într-un motor cu aburi sau locomotivă . Acestea controlează admisia aburului în cilindri și epuizarea ulterioară a acestuia, permițând unei locomotive să se deplaseze sub propria sa putere. Supapa constă din două capete de piston pe un fus comun care se mișcă în interiorul unui cufăr de abur, care este în esență un mini-cilindru situat fie deasupra, fie sub cilindrii principali ai locomotivei.

Robineti cutit

robineti_cutit Robinetii cuțit sunt proiectati în principal pentru servicii de pornire și de izolare în sisteme cu conținut ridicat de solide suspendate. Supapele cu poartă cuțit sunt benefice în special pentru manipularea nămolurilor, lichidelor vâscoase, corozive și abrazive. Robinetii au o cădere de presiune minimizată în poziția complet deschisă, sunt ușor de acționat, au o greutate relativ mică și sunt rentabili. Supapele cuțit sunt proiectate să funcționeze în unele dintre cele mai dure medii, având de obicei o lamă ascuțită pentru a tăia lichidele grele. Acestea sunt utile în special în aplicațiile de ape uzate în care coroziunea este o problemă importantă. Deci, pe lângă designul robinetului optimizat pentru mediul de suspensie, este benefic să existe un cuțit din oțel inoxidabil rezistent la acid, deoarece acesta îl face mai puțin susceptibil la daunele cauzate de coroziune și, în consecință, are nevoie de întreținere mai puțin frecventă sau chiar de înlocuire . Valvele cuțit trebuie utilizate numai pentru aplicații care necesită o poziție complet deschisă sau complet închisă și nu trebuie utilizate pentru reglarea debitului decât dacă sunt proiectate pentru acest lucru. Ori de câte ori fluidul este forțat împotriva unei porți parțial închise, va exista o vibrație, erodând treptat discul și scaunul. În plus, robinetii cuțit sunt proiectati să se deschidă și să se închidă încet pentru a proteja împotriva impactului ciocanului de apă. Instalațiile cu robineti cu cuțit se găsesc de obicei în stațiile de tratare a apelor uzate, uzine chimice, minerit, uzine de ciment, precum și în multe alte aplicații industriale, în timp ce supapele cu poartă se găsesc de obicei în rețeaua de apă potabilă, rețelele de distribuție și stațiile de pompare a apei potabile.

Robineti cu ac

pompe_de_vid Un robinet cu ac este un tip de supapă cu un orificiu mic și un piston filetat, în formă de ac. Permite reglarea precisă a debitului, deși este, în general, capabilă doar de debituri relativ mici. Un robinet cu ac folosește un știft conic pentru a deschide treptat un spațiu pentru controlul fin al debitului. Debitul poate fi controlat și reglat cu ajutorul unui fus. O supapă cu ac are un orificiu relativ mic, cu un scaun lung, conic și un piston în formă de ac la capătul unui șurub, care se potrivește exact cu scaunul. Pe măsură ce șurubul este rotit și pistonul retras, este posibilă circulația între scaun și piston; cu toate acestea, până când pistonul este complet retras, fluxul de fluid este semnificativ împiedicat. Deoarece este nevoie de multe rotații ale șurubului cu filet fin pentru a retrage pistonul, este ușor posibilă o reglare precisă a debitului. Robinetii cu ac sunt de obicei utilizati în aplicații de măsurare a debitului, mai ales atunci când trebuie menținut un debit constant, calibrat, scăzut pentru o perioadă de timp, cum ar fi debitul de combustibil la ralanti într-un carburator. Deoarece debitele sunt scăzute și sunt necesare multe rotiri ale tijei supapei pana la o inchidere completa, robinetii cu ac nu sunt utilizati pentru aplicații simple de închidere. În comparație cu supapele de control cu membrană, supapele cu ac pot fi utilizate cu o presiune diferențială mai mare, iar gama noastră standard de supape cu ac acoperă un domeniu de presiune până la PN40 și la cerere până la PN100. Robinetiicu ac pot fi acționati manual sau pot fi controlati prin acționare electrică, hidraulică sau pneumatică.

Robineti de prindere

robineti_de_prindere Un robinet de prindere este un tip de supapă de control cu ​​alezaj complet sau complet portat care utilizează un efect de prindere pentru a obstrucționa fluxul de fluid. Robinetii de prindere folosesc un tub elastic (manșon / furtun) și un dispozitiv care intră în contact direct cu tubul (corpul). Forțarea tubului împreună va crea un sigiliu care este echivalent cu permeabilitatea tubului. Supapele de prindere acționate cu aer constau dintr-un furtun din cauciuc armat elasticizat, un tip de carcasă și două capace de capăt (sau flanșe). La supapele de prindere acționate cu aer, furtunurile din cauciuc sunt de obicei montate prin presare și centrate în capetele carcasei de capacele prizei. Nu există niciun actuator suplimentar, supapa se închide de îndată ce există o sursă de aer sub presiune în corp. Când alimentarea cu aer se întrerupe și volumul de aer se evacuează, furtunul elastic din cauciuc începe să se deschidă din cauza forței fluxului de proces. Robinetii de prindere sunt de obicei utilizati în aplicații în care mediul trebuie să fie complet izolat de orice piese interne ale supapei. Manșonul va conține mediul de curgere și îl va izola de mediu, reducând astfel contaminarea. Acestea se aplică în mod obișnuit instrumentelor medicale, analizatoarelor clinice sau chimice și unei game largi de echipamente de laborator. Robinetii de prindere sunt de asemenea utilizati pentru nămoluri sau procese cu solide antrenate, deoarece manșonul flexibil din cauciuc se închide etanș în jurul solidelor. Acest lucru evită prinderea de către scaun sau în fisuri, ceea ce s-ar întâmpla dacă se utilizează supape cu glob, diafragmă, fluture, poartă sau cu bilă. Cele mai importante beneficii ale utilizării robinetilor de prindere sunt alezajul complet pentru mediul de curgere și oprirea 100% etanșă – chiar și pe solide precum granule, pulberi, pelete, așchii, fibre, fâșii, orice fel de suspensie și produse agresive.

Robineti cu glob

robineti_cu_glob Un robinet cu glob, diferit de robinetul cu bilă, este un tip de robinet utilizat pentru reglarea debitului într-o conductă, constând dintr-un element mobil, un disc și un scaun inelar staționar într-un corp în general sferic. Robinetii cu glob sunt denumiti după forma sferică a corpului, cele două jumătăți ale corpului fiind separate printr-un deflector intern. Acesta are o deschidere care formează un scaun pe care poate fi înșurubat un dop mobil pentru a închide (sau a deschide) supapa. La supapele cu glob, ștecherul este conectat la o tijă care este acționată prin șurub folosind o roată de mână în supapele manuale. În mod obișnuit, supapele automate cu glob folosesc mai degraba tije netede decât filetate și sunt deschise și închise de un ansamblu de acționare. Deși, în trecut, supapele cu glob au avut corpuri sferice care le-au dat numele, multe supape moderne nu mai au aceasta forma. Cu toate acestea, termenul de supapă cu glob este încă des folosit pentru supapele care au un astfel de mecanism intern. În instalații sanitare, supapele cu un astfel de mecanism sunt, de asemenea, adesea numite supape de oprire, deoarece nu au carcasă sferică, dar termenul de supapă de oprire se poate referi la supape care sunt utilizate pentru a opri fluxul chiar și atunci când au alte mecanisme sau modele. O supapă cu glob poate avea, de asemenea, un corp în formă de „Y”. Acest lucru va permite construcția supapei să fie dreaptă în partea de jos, spre deosebire de construcția convențională de tip oală (pentru a aranja scaunul inferior) în cazul altor supape. Acest lucru va permite din nou fluidului să treacă fără dificultate și minimizează înfundarea / coroziunea pe termen lung.

Robineti poarta

robineti_poarta Un robinet tip poartă, cunoscut și sub numele de robinet de închidere, este o supapă care se deschide ridicând o barieră (poartă) din calea fluidului. Robinetii tip poarta necesită foarte puțin spațiu de-a lungul axei conductei și cu greu restricționează fluxul de fluid când poarta este complet deschisă. Fețele porții pot fi paralele, dar sunt cel mai frecvent în formă de pană (pentru a putea aplica presiune pe suprafața de etanșare). Robinetii tip poartă sunt utilizati pentru a opri fluxul de lichide, mai degrabă decât pentru reglarea debitului. Când este complet deschisă, supapa tipică tip poartă nu are obstrucție în traseul de curgere, rezultând o rezistență la curgere foarte mică . Dimensiunea căii de curgere deschisă variază, în general, într-o manieră neliniară pe măsură ce poarta este mutată. Aceasta înseamnă că debitul nu se modifică uniform cu cursa tijei. În funcție de construcție, o poartă parțial deschisă poate vibra din fluxul de fluid. Supapele tip poartă sunt utilizate în cea mai mare parte cu diametre mai mari de țevi (de la 2 “la cele mai mari conducte), deoarece sunt mai puțin complexe de construit decât alte tipuri de supape de dimensiuni mari. La presiuni ridicate, frecarea poate deveni o problemă. Pe măsură ce poarta este împinsă de șina de ghidare de presiunea mediului, devine mai greu să acționezi supapa. Supapele de poartă mari sunt uneori prevăzute cu un bypass controlat de o supapă mai mică pentru a putea reduce presiunea înainte de a acționa în sine supapa de poartă.

Robineti cu diafragma

robineti_cu_diafragma Robinetii cu diafragma (sau supapele cu membrană) consta dintr-un corp de supapă cu două sau mai multe orificii, o diafragmă elastomerică și un „dig”, “șa” sau scaun pe care diafragma închide supapa. Corpul robinetului poate fi construit din plastic, metal, lemn sau alte materiale, în funcție de utilizarea prevăzută. Supapele cu membrană pot fi manuale sau automate. Supapele cu membrană pot fi controlate de diferite tipuri de servomotoare, de exemplu, manuale, pneumatice, hidraulice, electrice etc. Cele mai frecvente supape cu membrană utilizează servomotoare pneumatice ; în acest tip de supapă, presiunea aerului este aplicată printr-o supapă pilot în actuator, care la rândul său ridică diafragma și deschide supapa. Acest tip de supapă este una dintre cele mai frecvente supape utilizate în operații în care viteza supapei este o necesitate. In functie de materialele din care sunt realizate corpul, captuseala si membrana, supapele cu diafragma se pot imparti in: Robineti cu diafragma din alama, robineti cu diafragma din fonta, robineti cu diafragma din fier ductil, robineti cu diafragma din otel, robineti cu diafragma din otel carbon, robineti cu diafragma din otel inoxidabil, robineti cu diafragma din ABS, robineti cu diafragma PVC-U( clorură de polivinil , neplastifiat – cunoscut și sub denumirea de PVCu sau uPVC), robineti cu diafragma PVC-C(clorură de polivinil, post- clorurată ) cunoscut și sub denumirea de PVCc sau cPVC, robineti cu diafragma PP (polipropilena), robineti cu diafragma PE ( polietilenă – cunoscut și sub denumirea de LDPE, MDPE și HDPE), robineti cu diafragma PVDF (clorura de poliviniliden), robineti cu diafragma PTFE, robineti cu diafragma PFA

Robineti de constrangere

robineti_constrangere Robinetii de constrangere se folosesc preponderent in domeniul auto dar isi gasesc aplicatii si in context industrial sau in procese care implica manevrarea de fluide grele.
 • Robineti de constrangere industria auto – Într-un motor cu ardere internă , o supapă de sufocare modifică presiunea aerului din galeria de admisie , modificând astfel raportul dintre combustibil și cantitatea de aer care intră în motor. Supapele de sufocare sunt utilizate în general în motoarele aspirate natural cu carburatoare pentru a furniza un amestec mai bogat de combustibil la pornirea motorului. Cele mai multe supape de sufocare ale motoarelor sunt supape fluture montate în colector în amonte de jetul carburatorului pentru a produce un vid parțial mai mare, ceea ce mărește consumul de combustibil. Valvele de constrangere erau aproape universale în industria auto până când injecția de combustibil a început să înlocuiască carburatoarele. Supape de sufocare sunt încă frecvente în alte aplicații cu ardere internă, inclusiv motoare mai mici portabile, motociclete , avioane cu elice, mașini de tuns iarba, și motoare marine în mod normal aspirate.
 • Robineti de constrangere industriali – În contexte industriale sau de inginerie a fluidelor grele, o supapă de sufocare este un design special al supapei care ridică și coboară un cilindru solid (numit „dop” sau „tijă”) care este plasat în jurul sau în interiorul unui alt cilindru care are găuri sau fante. Proiectarea unei supape de sufocare înseamnă că fluidele care curg prin cușcă vin din toate părțile și că fluxurile de curgere (prin găuri sau fante) se ciocnesc între ele în centrul cilindrului cuștii, disipând astfel energia fluidului „ afectarea fluxului ”. Principalul avantaj al supapelor de sufocare este că pot fi proiectate pentru a avea o relație total liniară între debitul și poziția supapei. Supapele industriale de inducție pentru sarcini grele controlează debitul la un anumit coeficient de debit (C v), care este determinată de cât de mult este deschisă supapa. Acestea sunt utilizate în mod regulat în industria petrolieră . Pentru fluidele foarte erozive și corozive, acestea sunt adesea fabricate din carbură de tungsten sau inconel .

Robineti industriali dupa functie


Robineti de retinere

robineti_retinere Un robinet de reținere, denumit supapă de reținere sau robinet de reflux, este un robinet care în mod normal permite fluid ( lichid sau gaz ) să curgă prin ea într -o singură direcție. Robinetii de reținere sunt supape cu două orificii, ceea ce înseamnă că au două deschideri în corp, una pentru intrarea fluidului și cealaltă pentru ieșirea fluidului . Există diferite tipuri de robineti de reținere utilizati într-o mare varietate de aplicații. Supapele de reținere fac adesea parte din obiecte de uz casnic obișnuite. Deși sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și costuri, supapele de reținere sunt în general foarte mici, simple sau ieftine. Supapele de reținere funcționează automat și majoritatea nu sunt controlate de către o persoană sau vreun control extern; în consecință, majoritatea nu au mâner sau tijă de supapă. Corpurile (carcase exterioare) ale majorității supapelor de reținere sunt realizate din plastic sau metal.
 • Robineti de retinere cu bila – O supapă de reținere cu bilă este o supapă de reținere în care elementul de închidere, partea mobilă pentru a bloca fluxul, este o bilă. În unele supape de reținere cu bilă, bila este încărcată cu arc pentru a o menține închisă. Pentru acele modele fără arc, este necesar un flux invers pentru a deplasa mingea spre scaun și a crea o etanșare. Suprafața interioară a scaunelor principale ale supapelor de reținere cu bilă sunt mai mult sau mai puțin conice pentru a ghida mingea în scaun și a forma o etanșare pozitivă la oprirea fluxului invers.
 • Robineti de retinere cu diafragma – O supapă de reținere cu diafragma utilizează o diafragmă de cauciuc flexibilă poziționată pentru a crea o supapă normal închisă. Presiunea pe partea din amonte trebuie să fie mai mare decât presiunea pe partea din aval cu o anumită cantitate, cunoscută sub numele de diferențial de presiune, pentru ca supapa de reținere să se deschidă permițând curgerea. Odată ce presiunea pozitivă se oprește, diafragma se întoarce automat înapoi în poziția inițială închisă.
 • Robineti de retinere oscilanti – O supapă de reținere oscilantă sau un robinet de reținere cu disc de înclinare este o supapă de reținere în care discul, partea mobilă pentru a bloca debitul, se leagănă pe o balama sau pe o canelă, fie pe scaun pentru a bloca fluxul invers sau de pe scaun pentru a permite fluxul înainte. Deși supapele de reținere oscilante pot veni în diferite dimensiuni, supapele de reținere mari sunt deseori supape de oprire oscilante. O problemă obișnuită cauzată de supapele de reținere oscilante este cunoscută sub numele de ciocan cu apă. Ciocanul de apă nedetectat poate rupe pompele, supapele și conductele din sistem.
 • Robineti de retinere Flapper – un mecanism de spălare-toaletă este un exemplu de acest tip de robinet. Presiunea rezervorului care îl ține închis este depășită prin ridicarea manuală a clapetei. Apoi rămâne deschis până când rezervorul se scurge și clapeta cade din cauza gravitației. O altă variantă a acestui mecanism este supapa cu clapetă, utilizată în aplicații precum sistemele de stingere a incendiilor și de siguranță a vieții la incendiu. Un alt exemplu este supapa de retragere(pentru sistemul de drenaj sanitar) care protejează împotriva inundațiilor cauzate de curgerea de întoarcere a apelor de canalizare.
 • Robinet de reținere cu ridicare – este o supapă de reținere în care discul, uneori numit lift, poate fi ridicat de pe scaunul său prin presiunea mai mare a fluidului de admisie sau de amonte pentru a permite curgerea către ieșire sau în aval. Un ghid menține mișcarea discului pe o linie verticală, astfel încât supapa să poată fi așezată ulterior corect. Când presiunea nu mai este mai mare, gravitația sau presiunea mai mare în aval vor face ca discul să coboare pe scaunul său, închizând supapa pentru a opri fluxul invers.
 • Robinet de reținere în linie – este o supapă similară cu supapa de reținere obisnuita. Cu toate acestea, această supapă are, în general, un arc care se va „ridica” atunci când există presiune pe partea din amonte a supapei. Presiunea necesară pe partea amonte a supapei pentru a depăși tensiunea arcului se numește „presiune de fisurare”. Când presiunea care trece prin supapă scade sub presiunea de fisurare, arcul va închide supapa pentru a preveni fluxul invers în proces.
 • Robineti anti-retur pneumatici – sunt utilizati acolo unde o supapă antiretur normală ar fi ineficientă. Acest lucru este de exemplu în cazul în care există riscul pătrunderii apei de inundații într-un loc, sau exista un risc egal de poluare sau de scurgeri de substanțe chimice care părăsesc un anumit loc și poluează mediul înconjurător.

Robineti control debit

robineti_control_debit Un robinet de control al debitului are rolul de a regla debitul sau presiunea unui fluid. Supapele de control debit răspund în mod normal la semnalele generate de dispozitive independente, cum ar fi debitmetrele sau indicatoarele de temperatură. Robinetii de control debit sunt în mod normal prevăzute cu dispozitive de acționare și poziționare. Supapele cu acțiune pneumatică și supapele cu membrană sunt utilizate pe scară largă în scopuri de control în multe industrii, deși sunt utilizate și valve cu sfert de tur, cum ar fi supapele cu bilă (modificate) și fluture. Supapele de control debit pot funcționa și cu servomotoare hidraulice (cunoscute și sub numele de piloți hidraulici). Aceste tipuri de supape sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de robineti de control automat. Actuatoarele hidraulice răspund la schimbări de presiune sau debit și vor deschide / închide supapa. Supapele automate de comandă nu necesită o sursă de alimentare externă, ceea ce înseamnă că presiunea fluidului este suficientă pentru a le deschide și închide. Supapele de control automat includ supape de reducere a presiunii , supape de reglare a debitului, supape de susținere a contrapresiunii , supape de altitudine și supape de siguranță.

Robineti poppet

robineti_poppet O valva poppet (numită și supapă ciupercă ) este o supapă utilizată în mod obișnuit pentru a controla sincronizarea și cantitatea de flux de gaz sau vapori într-un motor. O valva poppet se compune dintr-o gaură, de obicei rotundă sau ovală, și un dop conic, de obicei o formă de disc la capătul unui arbore numit și tijă de supapă. Porțiunea găurii în care ștecherul se întâlnește cu el se numește „scaun” sau „ scaun supapă ”. Arborele ghidează porțiunea bușonului glisând printr-un ghidaj al supapei. În aplicațiile de evacuare, un diferențial de presiune ajută la etanșarea supapei, iar în supapele de admisie, un diferențial de presiune ajută la deschiderea acesteia. Supapa poppet a fost inventată cel mai probabil în 1833 de către EAG Young din Newcastle and Frenchtown Railroad. Young și-a brevetat ideea, dar incendiul Biroului de brevete din 1836 a distrus toate înregistrările sale. Valva poppet cu arc este fundamental diferită de supapele culisante și oscilante; în loc să alunece sau să se balanseze peste un scaun pentru a descoperi un orificiu, supapa de blocare se ridică de pe scaun cu o mișcare perpendiculară pe planul orificiului. Principalul avantaj al supapei este că nu are mișcare pe scaun, necesitând astfel nici o lubrifiere. Valvele Presta și valvele Schrader utilizate la anvelopele pneumatice sunt exemple de supape poppet. Supapa Presta nu are arc și se bazează pe un diferențial de presiune pentru deschidere și închidere în timp ce este umflat.

Robineti regulatori presiune

robineti_regulatori_presiune Un robinet regulator de presiune este o valva care controlează presiunea unui fluid sau gaz pana la valoarea dorită. Regulatoarele sunt utilizate pentru gaze și lichide și pot fi un dispozitiv integral cu o presiune, un restrictor și un senzor, toate într-un singur corp, sau constau dintr-un senzor de presiune separat, un regulator și o supapă de debit.
 • Un robinet regulator de reducere a presiunii este o valva de control care reduce presiunea de intrare a unui fluid sau a unui gaz pana la o valoare dorită la ieșirea acestuia. Este o supapă normal deschisă și este instalată în amonte de echipamentele sensibile la presiune
 • Un robinet regulator de contrapresiune – supapă de contrapresiune, sau regulator de sustinere presiune este o valva de control care menține presiunea stabilită la partea de intrare , prin deschiderea pentru a permite curgerea atunci când presiunea de intrare depășește valoarea setată.
 • Robinet regulator de presiune cu o singură treaptă – Regulator de presiune monostadiu – Gazul de înaltă presiune din sursa de alimentare intră în regulator prin orificiul de admisie. Manometrul de admisie va indica această presiune. Gazul trece apoi prin orificiul supapei de reglare a presiunii în mod normal deschis și presiunea din aval crește până când diafragma de acționare a supapei este deviată suficient pentru a închide supapa, împiedicând să mai intre gaz pe partea de presiune scăzută până când presiunea scade din nou. Manometrul de ieșire va indica această presiune.
 • Robinet regulator de presiune cu două trepte – Regulator de presiune multistadiu – Regulatoarele cu două trepte sunt două regulatoare în serie în aceeași carcasă care funcționează pentru a reduce presiunea progresiv în două trepte în loc de una. Prima etapă, care este presetată, reduce presiunea gazului de alimentare la o etapă intermediară; gazul la acea presiune trece în a doua etapă. Gazul iese din a doua etapă la o presiune (presiune de lucru) setată de utilizator prin reglarea butonului de control al presiunii la arcul de încărcare a diafragmei. Regulatoarele cu două trepte pot avea două supape de siguranță, astfel încât, dacă există o presiune excesivă între trepte din cauza unei scurgeri la scaunul supapei din prima treaptă, presiunea crescătoare nu va supraîncărca structura și va provoca o explozie.

Robineti expansiune termica

robineti_expansiune_termica Un robinet de expansiune termică sau o valva de expansiune termostatică este o componentă a sistemelor de refrigerare și aer condiționat care controlează cantitatea de agent frigorific eliberat în evaporator și este destinată să regleze supraîncălzirea vaporilor care părăsesc evaporatorul. Deși este adesea descrisă ca o supapă „termostatică”, o supapă de expansiune nu reglează temperatura ci temperatura evaporatorului va varia în funcție de presiunea de evaporare. Controlul debitului sau măsurării agentului frigorific se realizează prin utilizarea unui bec de detectare a temperaturii, umplut cu o încărcare de gaz sau lichid similară cu cea din interiorul sistemului, care determină deschiderea orificiului din supapă împotriva presiunii arcului din corpul valvei pe măsură ce temperatura de pe bec crește. Pe măsură ce temperatura conductei de aspirație scade, la fel scade presiunea din bec și, prin urmare determina închiderea supapei. Un sistem de aer condiționat cu supapă TX este adesea mai eficient decât alte modele care nu folosesc unul. De asemenea, sistemele de aer condiționat cu supapă TX nu necesită un acumulator (un rezervor de agent frigorific plasat în aval de ieșirea evaporatorului), deoarece supapele reduc debitul de agent frigorific lichid atunci când sarcina termică a evaporatorului scade, astfel încât tot agentul frigorific se evaporă complet în interiorul evaporatorului (în condiții normale de funcționare, cum ar fi temperatura și fluxul de aer al evaporatorului corespunzător). Cu toate acestea, un rezervor receptor de agent frigorific lichid trebuie să fie plasat în linia de lichid înainte de supapa TX, astfel încât, în condiții de încărcare termică redusă a evaporatorului, orice agent frigorific lichid în exces să poată fi depozitat în interiorul acestuia, împiedicând astfel orice lichid să revină în interiorul bobinei condensatorului din linie lichidă.
 • Valve de expansiune termica egalizate intern – presiunea evaporatorului împotriva diafragmei este presiunea de la la intrarea evaporatorului (de obicei printr-o conexiune internă la ieșirea supapei)
 • Valve de expansiune termica egalizate extern – presiunea evaporatorului împotriva diafragmei este presiunea la ieșirea din vaporizator. Supapele termostatate de expansiune egalizate extern compensează orice cădere de presiune prin evaporator.

Robineti de siguranta

robineti_de_siguranta O valva de siguranță este o supapă care acționează ca o soluție de siguranță . Un exemplu de valva de siguranță este robinetul de presiune (PRV), care eliberează automat o substanță dintr-un boiler, vas sub presiune sau alt sistem, atunci când presiunea sau temperatura depășește limitele prestabilite. Valvele de siguranță acționate de pilot sunt un tip specializat de robineti de siguranță sub presiune. Optiunea cu costuri mai mici la valvele de siguranta, cu o singură utilizare de urgență ar fi un disc de rupere. Valvele de siguranță au fost dezvoltate pentru prima dată pentru utilizarea pe cazane cu abur în timpul Revoluției Industriale. Cazanele timpurii care funcționau fără ele erau predispuse la explozie, cu excepția cazului în care erau acționate cu atenție. Robinetii de siguranță pentru vid (sau valvele de siguranță combinate presiune / vid) sunt folosite pentru a preveni prăbușirea unui rezervor în timp ce acesta este golit, sau când apa de clătire rece este utilizată pentru proceduri precum CIP (curatare pe loc) sau SIP (sterilizare pe loc). Exista două tipuri generale de valve de siguranta întâlnite în industrie, acestea sunt valve de protecție termică și robineti de protecția împotriva fluxului. Pentru vasele cu lichid, valvele de siguranță termică se caracterizează, în general, prin dimensiunea relativ mică a supapei, necesară pentru a oferi protecție împotriva presiunii excesive cauzate de expansiunea termică. În acest caz, o supapă mică este adecvată, deoarece majoritatea lichidelor sunt aproape incompresibile și, prin urmare, o cantitate relativ mică de fluid evacuată prin supapa de siguranță va produce o reducere substanțială a presiunii.
 • Valvele de protecție împotriva debitului sunt considerabil mai mari decât cele montate pentru protecție termică. În general, sunt dimensionate pentru a fi utilizate în situații în care cantități semnificative de gaz sau volume mari de lichid trebuie descărcate rapid pentru a proteja integritatea navei sau a conductei. Această protecție poate fi realizată alternativ prin instalarea unui sistem de protecție la presiune de înaltă integritate (HIPPS).
 • Valva de siguranta RV – un sistem automat care este acționat de presiunea statică într-un vas umplut cu lichid. Se deschide în mod proporțional cu creșterea presiunii.
 • Valva de siguranta SV – un sistem automat care ameliorează presiunea statică pe un gaz. De obicei se deschide complet, însoțit de un sunet popping.
 • Valva de siguranta SRV – un sistem automat care elimină prin presiune statică atât gazul, cât și lichidul.
 • Valva de siguranta actionata cu pilot POSRV – un sistem automat care descarcă comanda de la distanță de la un pilot, la care este conectată presiunea statică (de la echipament la protecție)
 • Valva de siguranta de joasa presiune LPSV – un sistem automat care ameliorează presiunea statică pe un gaz. Se utilizează atunci când diferența dintre presiunea vasului și presiunea atmosferică ambiantă este mică.
 • Valva de siguranta sub presiune in vid VPSV – un sistem automat care ameliorează presiunea statică pe un gaz. Se utilizează atunci când diferența de presiune dintre presiunea recipientului și presiunea ambiantă este mică, negativă și aproape de presiunea atmosferică.
 • Valva de siguranta cu presiune scazuta si vid LVPSV – un sistem automat care ameliorează presiunea statică pe un gaz. Se utilizează atunci când diferența de presiune este mică, negativă sau pozitivă și aproape de presiunea atmosferică.

Robineti eliberare presiune

robineti_eliberare_presiune Un robinet de eliberare presiune ( valva PRV ) este un tip de supapă de siguranță utilizată pentru controlul sau limitarea presiunii într-un sistem; presiunea s-ar putea acumula și crea o intrerupere a procesului, defectarea instrumentelor sau chiar poate cauza un incendiu. Presiunea este ameliorată permițând fluidului presurizat să curgă printr-un pasaj auxiliar din sistem. Valva de eliberare presiune este proiectată sau setată să se deschidă la o presiune stabilită predeterminată pentru a proteja vasele sub presiune și alte echipamente de a fi supuse presiunilor care depășesc limitele lor de proiectare. În sistemele de gaz de înaltă presiune, se recomandă ca ieșirea valvei de eliberare presiune să fie în aer liber. În sistemele în care ieșirea este conectată la conducte, deschiderea unei supape de siguranță va da o creștere a presiunii în sistemul de conducte în aval de supapa de siguranță. Aceasta înseamnă adesea că valva de eliberare presiune nu se va reașaza după atingerea presiunii setate. Pentru aceste sisteme se folosesc adesea așa-numitele valve de siguranță „diferențiale”. Aceasta înseamnă că presiunea funcționează numai pe o zonă mult mai mică decât aria de deschidere a supapei. Dacă supapa este deschisă, presiunea trebuie să scadă enorm înainte ca valva să se închidă și, de asemenea, presiunea de ieșire poate menține cu ușurință supapa deschisă.
 • Robinet de eliberare presiune RV – o supapă este utilizată la un serviciu de lichid, care se deschide proporțional pe măsură ce presiunea crescândă depășește presiunea arcului.
 • Robinet de eliberare presiune SV – Utilizată în aplicatii cu gaz. Majoritatea SV-urilor sunt complet ridicate sau cu acțiune instantanee, prin faptul că se deschid complet.
 • Robinet de eliberare presiune POSRV – Un dispozitiv care eliberează prin comandă de la distanță de la o supapă pilot care este conectată la presiunea sistemului din amonte.
 • Robinet de eliberare presiune “snap action” – Opusul modulării, se referă la o supapă care se „deschide”. Se fixează într-o ridicare completă în milisecunde. De obicei, se realizează cu o fustă pe disc, astfel încât fluidul care trece pe scaun să afecteze brusc o zonă mai mare și să creeze mai multă forță de ridicare.

Robineti de esantionare

robineti_esantionare O valva de eșantionare este un tip de supapă utilizată în industriile de proces care permite prelevarea unei porțiuni reprezentative a unui fluid ( gaze, lichide, fluidizate, solide sau suspensii ) pentru testare (de exemplu, prin măsurători fizice, analize chimice, examen microbiologic) – de obicei pentru scopurile identificării, controlului calității sau evaluării de reglementare. Este o supapă utilizată pentru prelevare de probe. Valva de eșantionare permite operatorului să extragă o probă de produs din linia de producție sau reactor și să o stocheze în siguranță pentru transportul la laboratorul unde va fi analizat sau la camera de arhivă unde poate fi recuperat pentru utilizare ulterioară. În fabricile chimice, o probă poate fi prelevată în timpul procesului pentru a se asigura că producția îndeplinește specificațiile (sau calitatea este acceptabilă), înainte de a expedia produsul chimic sau înainte de a accepta produsul chimic. Atunci când se prelevează probe de produse chimice, este extrem de important să se selecteze material reprezentativ de analizat. Eșantionul trebuie să fie reprezentativ pentru lot, iar alegerea eșantioanelor este esențială pentru a produce o analiză validă. Statisticile procesului de eșantionare sunt, de asemenea, importante. Și pentru ca un eșantion să fie reprezentativ, acesta nu trebuie să conțină resturi de loturi anterioare care ar putea rămâne în „spațiul mort” al supapei cum s-ar intampla de exemplu, in cazul robinetilor cu bilă care controlează fluxul lichidului. Odată ce supapa este închisă, lichidul rămâne în minge și la următoarea deschidere a supapei, lichidul curge mai întâi. Dacă se prelevează o probă folosind o supapă cu bilă, aceasta trebuie spălată înainte de prelevarea probei.

Robineti industriali speciali


Robineti cu 4 cai

grupuri_pompare Supapa cu patru căi sau robinetul cu patru căi este un dispozitiv de control fluide al cărui corp are patru porturi distanțate egal în jurul camerei valvei iar dopul are două treceri pentru a conecta porturile adiacente. Fișa poate fi cilindrică sau conică sau poate fi o bilă. Are două poziții de flux și, de obicei, o poziție centrală în care toate porturile sunt închise. Poate fi folosit pentru a izola și a ocoli simultan un cilindru de eșantionare instalat pe o linie de apă sub presiune. Este util să luați o probă de fluid fără a afecta presiunea unui sistem hidraulic și pentru a evita degazarea (fără scurgeri, fără pierderi de gaz sau intrare de aer, fără contaminare externă). A fost folosit pentru a controla fluxul de abur către cilindrul motoarelor cu abur cu acțiune dublă timpurie, cum ar fi cele proiectate de Richard Trevithick . Această utilizare a supapei poate fi atribuită lui Denis Papin. Deoarece cele două pasaje în formă de “L” din mufă nu se interconectează, supapa cu patru căi este uneori denumită port ” × “.

Robineti Welch

robineti_welch Valvele tip dop, numite și dopuri de îngheț sau dopuri Welch, sunt utilizate pentru a umple găurile de miez de turnare cu nisip găsite pe motoarele cu ardere internă răcite cu apă. Miezurile de nisip sunt utilizate pentru a forma cavitățile interne atunci când blocul motorului sau chiulasa ( cilindrele ) este turnată (e). Aceste cavități sunt de obicei pasajele de răcire. Găurile sunt proiectate în turnare pentru a susține formele interne de nisip și pentru a facilita îndepărtarea nisipului după ce turnarea s-a răcit. Aceste găuri nu au niciun scop după ce nisipul a fost îndepărtat, prin urmare o valva tip dop este un capac la sfârșitul acestor pasaje, pentru a preveni scurgerea de apă sau lichid de răcire din motor. Valva Welch este un tip de mufă centrală care este fabricată dintr-un disc subțire de metal. Mufa Welch are formă de cupolă și este introdusă în orificiul de turnare cu partea convexă orientată spre exterior. Când este instalat prin lovirea dopului Welch cu un ciocan, cupola se prăbușește ușor, extinzându-l lateral pentru a sigila gaura. Acest lucru diferă de alte modele de dopuri de miez în formă de farfurie, care formează o etanșare atunci când laturile lor conice sunt presate în orificiul de turnare.

Robineti hidrodinamci

robineti_hidrodinamici Valvae vortex hidrodinamice – o supapă pasivă de control al debitului care folosește forțe hidrodinamice pentru reglarea debitului. Supapa Vortex este o soluție excepțională pentru inginerii care doresc să controleze cu precizie debitul de evacuare din sistemele de drenare, detenție și infiltrare a apelor pluviale. Controlul supapei Contech Vortex se face prin efect hidraulic fără a necesita piese în mișcare. Proiectarea supapei Vortex produce o relație unică cap / descărcare. Dispozitivul se autoactivează utilizând capul hidraulic din amonte. Unitatea constă dintr-o admisie, o volută și o priză. Fluxul este direcționat tangențial în volută pentru a forma un vortex care reduce debitul de descărcare de vârf proiectat de la supapa vortex mult sub un orificiu simplu cu diametru echivalent.

Robineti Larner-Johnson

robineti_larner_johnson Valve Larner–Johnson – supape speciale tip ac, adesea în dimensiuni mari, utilizată în sistemele de alimentare cu apă. O supapă Larner-Johnson este un mecanism utilizat în baraje și pomparea apei pentru a controla fluxul de apă prin conducte mari. Supapa este potrivită pentru manipularea debitului de mare viteză cu turbulențe minime, chiar și atunci când este parțial deschisă, iar forța de acționare poate fi asigurată de debitul de apă pe care îl controlează. A fost fabricat la începutul secolului 20 de către compania Larner-Johnson din SUA. Supapele sunt încă fabricate în Regatul Unit de către Blackhall Engineering Ltd. Aceste supape au fost construite cu dimensiuni de până la 6,4 m diametru și controlând un cap hidraulic de 300 m.

Robineti Leaf

robineti_leaf Valve Leaf (frunza) – O supapă leaf este o supapă cu sens unic ( supapă de reținere ) constând dintr-o obstrucție diagonală cu o deschidere acoperită de o clapă articulată. Este o supapă rabatabilă care este descrisă ca o valva care “se pliază pe ea însăși pentru a asigura o etanșare pozitivă a unei camere sub presiune într-o varietate de condiții de presiune. În special, tija supapei se pliază pentru a închide în mod eficient lumenul și o etanșare pozitivă chiar și la presiune diferențială scăzută. ” Are un scaun de supapă și o singură iesire pentru cei doi constituenți, aceasta fiind flexibilă și deformabilă. Isi gaseste aplicare, în special, la cazanele pe gaz de tipul cu combustie pulsată.

Valve oarbe(Blind)

valve_oarbe Valvele oarbe, cunoscute și sub denumirea de supape liniare cu 8 flanșe sunt componente de siguranță care restricționează complet fluxul printr-o țeavă. Acestea împiedică orice flux de material, astfel încât întreținerea, construcția și / sau orice altă activitate să poată avea loc în siguranță și oferă, de asemenea, un indiciu vizual pentru a le arăta lucrătorilor în ce poziție se află supapa, pentru a asigura o izolare pozitivă atât de fluid, cât și de eventualele gaze / particule asociate sistemului. Ele pot fi la fel de simple ca o formă rotativă „8”, unde o buclă este complet solidă (prezentată în Figura 1), iar cealaltă este un disc gol care permite curgerea prin supapă. Prin unele mijloace de acționare, supapa orbă poate fi rotită astfel încât discul solid să împiedice mișcarea suplimentară prin conductă, iar discul gol să iasă din supapă pentru a arăta că supapa este în prezent în poziția închisă. Sunt ușor de utilizat și instalat și sunt măsuri excelente de siguranță atât pentru proiecte mici, cât și pentru proiecte mari, făcându-le de neprețuit pentru aplicații chimice, alimentare, petroliere și alte aplicații cu volum mare.

Robineti Presta

robineti_presta Valva Presta, de asemenea, numita si supapă franceză ( FV ) sau supapă Sclaverand este o supapă frecvent găsit în aplicatii de înaltă presiune din domeniul autovehiculelor și in anvelopele bicicletelor. Acesta cuprinde o tijă de supapă exterioară și un corp de supapă interior. De asemenea, pot fi prezente o piuliță de blocare pentru a fixa tija de janta roții și un capac de supapă. Presiunea aerului dintr-o anvelopă umflată ține corpul supapei interioare închis. Un șurub mic și o piuliță captivă de pe partea superioară a corpului supapei permite închiderea supapei și asigurarea faptului că rămâne bine închisă. Supapa standard Presta are filet extern. Un adaptor poate fi montat pe acest filet extern pentru a permite supapei Presta să fie conectată la o pompă cu un mandrină Schrader. Același adaptor, din cauza unei coincidențe a dimensiunilor filetului, poate converti o pompă Schrader într-una care se poate conecta la adaptoare flexibile de orice fel.

Valve Schrader

valve_schrader Supapa Schrader (de asemenea, numita si supapă americana) este un tip de supapă pentru anvelope folosite pe aproape orice vehicul cu motor din lume astăzi. Compania Schrader, dupa care a fost numită, a fost fondată în 1844 de August Schrader . Proiectul original al supapei Schrader a fost inventat în 1891 și brevetat în Statele Unite în 1893. Supapa Schrader constă dintr-o tijă de supapă în care este filetat un miez de supapă. Miezul supapei este o supapă cu piston asistată de un arc . O garnitură mică de cauciuc amplasată pe miez împiedică fluidul să scape prin filete. Folosind instrumentele adecvate, un miez de supapă defect poate fi imediat extras din tija supapei și înlocuit cu unul nou.

Robineti Dunlop

robineti_dunlop Supapa Dunlop , ( de asemenea, numita si supapă Woods sau supapă engleză ) este un tip de valva pneumatia folosita in cea mai mare parte pe camere interioare de biciclete în unele țări, cum ar fi Japonia, Coreea, India, Pakistan, Sri Lanka, multe țări europene și o serie de țări în curs de dezvoltare. Are o bază mai largă decât o supapă Presta, suficient de asemănătoare ca dimensiune cu o supapă Schrader pentru a utiliza găuri de supapă identice găsite în jante, dar poate fi umflată si cu un adaptor pentru supape Presta. Mecanismul interior al supapei poate fi înlocuit cu ușurință, fără a fi nevoie de unelte speciale.

Valve Reed

valve_reed Supapele Reed sunt un tip de supapă de reținere care restricționează fluxul de fluide într-o singură direcție, deschizându-se și închizându-se sub presiune schimbătoare pe fiecare față. Versiunile moderne constau adesea din metal flexibil sau materiale compozite ( fibră de sticlă sau fibră de carbon ). Supapele Reed, în mod traditional constau dintr-o clapetă din piele care acoperă o gaură, se numără printre cele mai vechi forme de control automat al debitului pentru lichide și gaze . Au fost folosite de mii de ani în pompe de apă și de sute de ani în burduf pentru forje de temperatură ridicată și instrumente muzicale, cum ar fi orgile bisericii și acordeonele. În natură, valvele cardiace funcționează într-un mod oarecum similar.

Robineti rotativi

valve_rotative O supapă rotativă este un tip de valva în care rotația unui pasaj sau a pasajelor dintr-un dop transversal reglează fluxul de lichid sau gaz prin conductele atașate. Robinetul comun este cea mai simplă formă de supapă rotativă. Supapele rotative au fost folosite în numeroase aplicații, inclusiv:
 • Schimbarea tonului instrumentelor muzicale de alamă.
 • Controlul orificiilor de abur și de evacuare ale motoarelor cu aburi , în special în motorul cu abur Corliss.
 • Inversarea periodică a fluxului de aer și combustibil prin cuptorul deschis al vetrei.
 • Se încarcă eșantionul pe coloanele de cromatografie.
 • Majoritatea supapelor de comandă a servodirecției hidraulice auto.

Discuri de rupere

discuri_de_rupere Un disc de rupere, desi nu reprezinta o valva propriuzisa, cunoscut ca un disc de presiune de siguranță, disc de spargere, sau diafragma de spargere, este un dispozitiv de siguranță care, în cele mai multe utilizări, protejează un vas sub presiune, echipament sau sistem de suprapresiunea sau deteriorarea potențial condiții de vid. Un disc de rupere este un tip de piesă de sacrificiu, deoarece are o membrană de o singură utilizare care cedează la o presiune diferențială predeterminată, fie pozitivă, fie vidată. Membrana este realizată de obicei din metal, dar aproape orice material (sau diferite materiale în straturi) poate fi utilizat pentru a se potrivi unei anumite aplicații. Discurile de rupere oferă un răspuns instantaneu (în milisecunde sau microsecunde în dimensiuni foarte mici) la o creștere sau scădere a presiunii sistemului, dar odată ce discul s-a rupt, acesta nu va mai fi resigilat. Avantajele majore ale aplicării discurilor de rupere în comparație cu utilizarea valvelor de presiune includ etanșeitatea, costul, timpul de răspuns, constrângerile de dimensiune și ușurința de întreținere.

Robineti tip sa

robineti_tip_sa O supapă tip șa este o supapă utilizată pentru alimentarea lichidului în cazul în care este necesar un flux scăzut de presiune și volum mic. Numele este derivat din faptul că este montat în așa fel încât să „înșeueze” linia, montând-o din ambele părți. O supapă tip șa este montată direct pe o țeavă care este de obicei tub de cupru de 1/2 inch. Supapele de șa sunt dispozitive autofiletante. Odată montat pe o linie, cu garnitura de cauciuc inclusă la locul său, tot ce este necesar este să rotiți supapa în sensul acelor de ceasornic până când străpunge linia de apă. Când mânerul supapei nu mai poate fi rotit, se face apăsând țeava. Rotirea mânerului în sens invers acelor de ceasornic deschide supapa. Aceste supape pot fi instalate fără a opri alimentarea principală cu apă.

Robineti turbionari

robineti_turbionari Tehnologia supapei de răsucire a fost dezvoltată de Twister BV din Olanda pentru piața de prelucrare a gazelor. Această tehnologie este similară cu tubul rotativ și poate fi aplicată și pentru aplicații de separare lichid / lichid, cum ar fi separarea ulei / apă și pentru degazarea uleiului. În prezent, este utilizat pentru optimizarea sistemelor Joule-Thomson (JT-LTS) existente pentru a minimiza transferul de lichid. Supapa turbionară este exact aceeași cu o supapă de sufocare Joule-Thomson (JT) , dar îmbunătățește performanța separatoarelor din aval pentru aceeași cădere de presiune, prin maximizarea coalescenței picăturilor. Tehnologia poate fi aplicată acolo unde un separator de temperatură scăzută este subdimensionat sau când este necesară o scădere de presiune mai mică peste o supapă JT cu o performanță similară. Poate fi aplicata și pentru reducerea problemelor de transfer al glicolului / inhibării chimice a lichidului.

Robineti Tesla

robineti_tesla Valve Tesla – O supapă Tesla, numită de Tesla ca si conductă valvulară, este o supapă de reținere pasivă cu geometrie fixă. Permite unui fluid să curgă preferențial într-o singură direcție, fără piese în mișcare. Dispozitivul este numit după Nikola Tesla , căruia i s-a acordat brevetul SUA 1.329.559 în 1920 pentru invenția sa. O simulare computerizată a dinamicii fluidelor a supapelor Tesla cu două și patru segmente a arătat că rezistența la curgere în direcția de blocare (sau inversă) a fost de aproximativ 15 și, respectiv, de 40 de ori mai mare decât direcția neimpedimentată (sau înainte). Acest lucru susține afirmația brevetului Tesla conform căreia în conducta valvulară din diagrama sa, se poate obține un raport de presiune „de aproximativ 200, astfel încât dispozitivul să acționeze ca o supapă cu scurgeri ușoare”.

Robineti TMV

Robineti TMV Valve de amestecare termostatica (TMV) – O supapă de amestecare termostatică (TMV) este o supapă care amestecă apa fierbinte cu apa rece pentru a asigura temperaturi constante și sigure la ieșirea băii, prevenind socul termic. Multe TMV-uri folosesc un termostat de ceară pentru reglare. De asemenea, se opresc rapid în cazul unei defecțiuni a alimentării la cald sau la rece pentru a preveni opărirea sau șocul termic. Este o practică din ce în ce mai obișnuită în întreaga lume să reglezi temperatura apei de depozitare la peste 60 ° C (140 ° F) și să circuli sau să distribui apa la o temperatură mai mică de 50 ° C (122 ° F). Apa peste aceste temperaturi poate provoca răniri prin opărire. Multe țări, state sau municipalități necesită acum ca temperatura tuturor apei de baie din proprietățile casnice nou construite și renovate extensiv să fie controlată la maximum 48 ° C (118 ° F). Instalarea supapelor de amestecare termostatice poate asigura că apa este livrată la temperatura necesară, reducând astfel riscul de accidente de opărire; reduce, de asemenea, consumul de apă caldă dintr-o sursă care este menținută la o temperatură mai ridicată.

Robineti TRV

robineti_trv Valve termostatice pentru radiator (TRV) – O supapă termostatică pentru radiator (TRV) este o supapă cu autoreglare montată pe radiatorul sistemului de încălzire a apei calde, pentru a controla temperatura unei încăperi prin schimbarea debitului de apă fierbinte la radiator. Valva clasică a radiatorului termostatic conține un dop, de obicei realizat din ceară (formând un motor de ceară ), care se extinde sau se contractă cu temperatura din jur. Această mufă este conectată la un știft care la rândul său este conectat la o supapă. Supapa se închide treptat pe măsură ce temperatura zonei înconjurătoare crește, limitând cantitatea de apă fierbinte care intră în radiator. Aceasta permite setarea unei temperaturi maxime pentru fiecare cameră.

Robineti ASPIN

valve_aspin Valve Aspin – O supapă Aspin constă dintr-o piesă metalică în formă de con montată pe chiulasă în combustie internă. Supapele Aspin au fost brevetate pentru prima dată de Frank Metcalf Aspin în 1939, deși ideea a fost concepută înainte de acest moment. Supapa se rotește pentru a asigura deschiderea și închiderea necesare pentru admisie și evacuare. Este atașata la motor, vertical la blocul de cilindri, printr-un arbore în partea superioară a acestuia; aceasta permite supapei să se rotească orizontal deasupra cilindrului. Supapa este goală și are o deschidere mare decupată pe o parte. Acest lucru permite alternativ gazele să intre în camera de ardere și sistemul de evacuare prin alinierea găurilor din arborele supapei cu orificiile chiulasei care permit trecerea gazelor.

Robineti Ballcock

robineti_ballcock Robineti Ballcock – Un robinet cu ballcock (de asemenea, robinet cu bilă sau supapă de plutire ) este un mecanism sau o mașină pentru umplerea rezervoarelor de apă, cum ar fi cele găsite în toaletele cu spălare, evitând în același timp revărsarea și (în cazul unei presiuni scăzute a apei). Se compune dintr-o supapă conectată la un flotor etanș gol cu ajutorul unei pârghii , montat lângă vârful rezervorului. Flotorul este adesea în formă de bilă, de unde și numele de ballcock. Supapa este conectată la alimentarea cu apă de intrare și este deschisă și închisă de pârghia care are plutitorul montat la capăt.

Robineti Bibcock

robineti_bibcock Robineti Bibcock – Un robinet bibcock este o supapă care controlează eliberarea unui lichid sau a unui gaz. Acesta reprezinta de obicei o versiune rezistentă la îngheț a robinetului clasic. Un bibcock este un robinet instalat la un unghi orientat în jos. Cunoscut și sub denumirea de prag, acest design este deosebit de comun pentru robinete în aer liber și unele tipuri de robinete pentru chiuvetă. Sunt cel mai frecvent utilizate pentru a conecta furtunuri pentru udare, spălarea mașinii și sarcini similare.

Valve de explozie

pompe_racire_magnetica Valve de explozie – O supapă de explozie este utilizată pentru a proteja un adăpost, cum ar fi un adăpost de cădere sau buncăr, de efectele modificărilor bruște ale presiunii aerului exterior. O armă nucleară creează o undă de șoc, care poate produce schimbări bruște de presiune mai mari decât o atmosferă (aproximativ 1 bar sau 15 kilograme pe inch pătrat) chiar și la câțiva kilometri sau mile de punctul de detonare. După trecerea undei de șoc, urmează o presiune negativă bruscă. O supapă de explozie tipică are intrări de 150-300 mm diametru (6-12 “) și o secțiune centrală mai mare. În secțiunea centrală este un disc montat pe o axă, cu arcuri slabe care o mențin centrată, departe de ambele intrări. Presiunea deplasează discul de-a lungul axului, până când se blochează o intrare sau alta. După explozie, arcurile readuc discul în centru, redeschizând supapa.

Valve Boston

valve_boston Valve Boston – O supapă Boston este o supapă de reținere unidirecțională cu 2 porturi, care permite umflarea ușoară și dezumflarea rapidă a articolelor gonflabile. Este utilizat în produse gonflabile mai mari, cum ar fi bărci gonflabile și saltele, pentru a accelera procesul de umflare și dezumflare. Este compusa din 3 elemente:
 • Baza, care este încorporată în tubul de cauciuc
 • Partea de mijloc, care este înșurubată în bază
 • Capacul superior, care este înșurubat pe partea de mijloc

Robineti cock

robineti_cock Robineti Cock – Robinetii cock, cunoscuti și sub denumirea de supape cu dop, robinete de oprire sau supape cu un sfert de tură, sunt dispozitive care permit utilizatorului să restricționeze sau să permită fluxul printr-o țeavă dintr-un punct extern. Utilizarea lor poate fi datată până în antichitate și sunt unul dintre cele mai simple mijloace de control al fluxului de fluid. Supapa este cel mai adesea acționată manual cu un mâner, dar poate fi acționată de la distanță și prin intermediul unor sisteme suplimentare. Sunt utile pentru a opri deplasarea fluidului / presiunii dincolo de supapă, dar pot fi folosite și pentru reglarea debitului specifică; cu toate acestea, aceste tipuri sunt mai puțin frecvente. Designul lor elegant, simplu și fiabil le face supape incredibil de versatile, pot fi găsite în toate instalațiile sanitare, de încălzire / răcire, refrigerare, HVAC și în alte industrii.

Robineti disc ceramic

robineti_cock Valve cu disc ceramic – Robinetii cu disc din ceramic sunt un sistem inovator de control al apei care se găsește în fiecare robinet American Standard. Două discuri controlează fluxul de apă glisând înainte și înapoi într-o garnitură etanșă care previne scurgerile și asigură o funcționare foarte lină. Supapele cu disc din ceramică sunt extrem de netede și aproape la fel de dure ca diamantele. Aceste supape durabile nu sunt afectate de temperaturi extreme, nisip, rugină și condiții de apă dură. Testarea extensivă a ciclului de viață asigură faptul că fiecare supapă va dura mai mult de 1,5 milioane de utilizări.

Robineti cu clapeta

robineti_clapeta Valve cu clapeta – O supapă de reținere , supapă cu clapeta, supapă de reflux este o valva care în mod normal permite fluid ( lichid sau gaz ) să curgă prin ea într -o singură direcție. Valvele cu clapeta sunt supape cu două orificii, ceea ce înseamnă că au două deschideri în corp, una pentru intrarea fluidului și cealaltă pentru ieșirea fluidului . Există diferite tipuri de valve cu clapeta utilizate într-o mare varietate de aplicații. Valvele cu clapeta funcționează automat și majoritatea nu sunt controlate de către o persoană sau vreun control extern; în consecință, majoritatea nu au mâner sau tijă de supapă. Corpurile (carcase exterioare) ale majorității supapelor de reținere sunt realizate din plastic sau metal.

Robineti Duckbill

robineti_duckbill Valve Duckbill – O valva Duckbill “cioc de rață” este o supapă de reținere, fabricată de obicei din cauciuc sau elastomer sintetic și are 2 (sau mai multe) clape, de obicei în formă de cioc de rață. Este utilizata în mod obișnuit în aplicații medicale pentru a preveni contaminarea din cauza refluxului. Un capăt al supapei este întins peste ieșirea unei linii de alimentare, conformându-se cu forma liniei, de obicei rotundă. Celălalt capăt, ciocul, își păstrează forma naturală turtită. Atunci când un fluid este pompat prin conducta de alimentare capătul aplatizat se deschide pentru a permite trecerea fluidului sub presiune. Cu toate acestea, atunci când presiunea este eliminată, ciocul de rață revine la forma turtită, împiedicând revărsarea. Valva Duckbill este similară ca funcție cu valva mitrală din inimă.

Robineti Heimlich

robineti_heimlich Valve Heimlich (flutter )- este o supapă unidirecțională utilizată în medicina respiratorie pentru a împiedica aerul să se deplaseze înapoi de-a lungul unui tub toracic. Este cel mai frecvent utilizat pentru a ajuta la eliminarea aerului dintr-un pneumotorax. Supapa este de obicei proiectată ca un manșon de cauciuc într-o carcasă din plastic în care manșonul de cauciuc este aranjat astfel încât, atunci când aerul trece prin supapă într-un sens, manșonul se deschide și lasă aerul să treacă. Cu toate acestea, atunci când aerul este aspirat în sens invers, manșonul se închide și nu se lasă aer înapoi. Această construcție îi permite să acționeze ca o supapă unidirecțională, permițând aerului (sau fluidului) să curgă într-un singur sens de-a lungul tubului de drenaj. Capătul tubului de drenaj este plasat în interiorul cavității toracice a pacientului, în aerul sau lichidul de drenat.

Cere oferta!
Responsive image

Cere oferta!

Robineti industriali, valve si supape

Infinitrade Romania va ofera robineti industriali de la peste 136 branduri cu renume international in robineti, valve si supape. Robineti Ari Armaturen, Wika, Ebro Armaturen, BValve, Ebro, Speck, Norgren. Oale de aburi si filtre Y. 

 • Robineti fluture, robineti cu bila, robineti solenoizi.
 • Robineti cu piston, robineti cutit, robineti cu ac, robineti cu glob.
 • Robineti poarta, robineti cu diafragma, robineti de constrangere.
 • Robineti poppet, robineti de siguranta, robineti eliberare presiune.
 • Robineti esantionare, valve hidrodinamice, valve oarbe.
 • Valve Presta, valve Tesla, valve Aspin.

Va oferim consultanta profesionala gratuita. Piese cu garantie. Livrare rapida!


Responsive image

AUK Muler

Robineti industriali AuK Muler, valve industriale si supape de sens, robineti debit si control

Vezi brand
Responsive image

Abnox

Robineti industriali Abnox, robineti de constrangere, robineti fluture, robineti cu bila

Vezi brand
Responsive image

Acipco

Robineti industriali ACIPCO, supape cu glob, robineti cu bila, robineti aplicatii industriale

Vezi brand
Responsive image

Aerre Inox

Robineti industriali Aerre Inox, robineti cu glob, robineti fluture, robineti de control

Vezi brand

Responsive image

Afriso EuroIndex

Robineti de control Afriso Euro Index, valve industriale, robineti cu sa, robineti speciali

Vezi brand
Responsive image

Air Logic

Valve industriale Air Logic, supape de sens, robineti reductori presiune, vane si electrovane

Vezi brand
Responsive image

Airbest

Robineti aer Airbest, robineti aplicatii medicale, valve si actuatoare, sisteme ventilatie mecanica

Vezi brand
Responsive image

Airtac

Robineti industriali Airtac Automatic Industrial, robineti si valve admisie aer, robineti esantionare.

Vezi brand

Responsive image

Airtec Pneumatic

Robineti industriali Airtec Pneumatic, robineti pneumatici, robineti medicali si alimentari

Vezi brand
Responsive image

Air Work

Robineti industriali Air Work Industries, robineti pneumatici, robineti industria chimica.

Vezi brand
Responsive image

Aisin

Robineti industriali AISIN, robineti cu bila, robineti cu glob, robineti control debit, robineti sterili.

Vezi brand
Responsive image

Ako Armaturen

Robineti industriali Ako Armaturen, robineti tip fluture, robineti de verificare, valve supape

Vezi brand

Responsive image

Albert Fezer

Robineti industriali Albert Fezer Maschinenfabrik, robineti de control debit.

Vezi brand
Responsive image

Alco

Robineti stingere incendii Alco, robineti spuma, duze AVG, fitinguri industriale.

Vezi brand
Responsive image

Alemite

Robineti industriali Alemite Lubrequip, robineti produse petroliere, fitinguri.

Vezi brand
Responsive image

Alfa Laval

Robineti industriali Alfa Laval, robineti sanitari, robineti esantionare.

Vezi brand
Responsive image

Amot

Robineti industriali Amot, robineti criogenici, robinti cu glob, valve.

Vezi brand
Responsive image

APV

Robineti speciali APV, valve industriale, robineti procese tehnice si supape.

Vezi brand
Responsive image

Arca Valves

Robineti cu glob Arca Valves, robineti fluture, robineti cu diafragma si supape.

Vezi brand
Responsive image

Argo Hytos

Robineti industriali Argo Hytos, supape de sens, robineti de constrangere.

Vezi brand

Responsive image

Ari Armaturen

Robineti industriali Ari Armaturen, robineti cu diafragma, robineti speciali.

Vezi brand
Responsive image

Aris Stellantriebe

Robineti industriali Aris Stellantriebe, robineti poarta, robineti de control si valve.

Vezi brand
Responsive image

Arndt Armaturen

Robineti industriali Arndt Armaturen, valve de siguranta, robineti igienici.

Vezi brand
Responsive image

Ashai America Inc

Robineti produse petroliere Ashai America Inc, robineti de blocare, supape si actuatoare.

Vezi brand

Responsive image

Asco Emerson

Valve cu piston Asco Emerson, robineti proportionali,supape.

Vezi brand
Responsive image

Ascon Tecnologic

Robineti industriali Ascon Tecnologic, robineti de inchidere, valve de control.

Vezi brand
Responsive image

ASV Stuebbe

Valve cu diafragma ASV Stubbe, robineti cu bila, valve reductoare presiune.

Vezi brand
Responsive image

Atos Electrohydraulic

Valve cartus Atos Electrohydraulic, valve solenoide, valve.

Vezi brand

Responsive image

Azbil Europe

Robineti industriali Azbil Europe NV, valve proportionale, robineti de control.

Vezi brand
Responsive image

Badger Meter

Robineti industriali Badger Meter, robineti cu sa, robineti de verificare si valve de oprire.

Vezi brand
Responsive image

Bauer

Robineti industriali Bauer Kompressoren GmbH, robineti cu glob, robineti tip ac.

Vezi brand
Responsive image

Belgicast

Valve cartus Belgicast, robineti fonta, robineti industriali cu diafragma, valve de sens.

Vezi brand
Responsive image

Bell&Gossett

Robineti industriali ape uzate, supape industriale, robineti mare capacitate.

Vezi brand
Responsive image

Belven

Robineti industriali Belven, supape cu diafragma, robineti de taiere, valve.

Vezi brand
Responsive image

Bene Inox

Robineti industria farmaceutica Bene Inox, robineti sanitari, valve.

Vezi brand
Responsive image

Bermad CS

Robineti industriali Bermad CS Ltd, robineti cu diafragma, robineti sanitari.

Vezi brand

Responsive image

Beulco

Robineti industriali Beulco GmbH, robineti cu glob, valve de control debit.

Vezi brand
Responsive image

Biar

Robineti esantionare Biar Sampling Systems, robineti industria farmaceutica.

Vezi brand
Responsive image

Bimba

Robineti industriali Bimba, valve solenoide, valve mecanice, robineti control.

Vezi brand
Responsive image

Blucast

Robineti control debit Blucast, robineti cu diafragma, robineti ptfe, valve speciale.

Vezi brand

Responsive image

Bosch Rexroth

Robineti de control Bosch Rexroth, valve de inchidere, valve proportionale, supape.

Vezi brand
Responsive image

Brandoni

Robineti industriali Brandoni, robineti cu diafragma, robineti tip ac, valve.

Vezi brand
Responsive image

Bray International

Robineti cu bila Bray, valve de control, valve fluture, robineti cu scaun si valve cutit.

Vezi brand
Responsive image

Bucher Hydraulics

Valve anti scurgere Bucher Hydraulics, valve eliberare presiune, valve directionale.

Vezi brand

Responsive image

Budenberg

Robineti industriali Budenberg, robineti de esantionare, valve control presiune.

Vezi brand
Responsive image

Burkert

Robineti industriali Burkert Fluid Control Systems, valve de control, robineti fluture, supape.

Vezi brand
Responsive image

Camozzi Automation

Robineti speciali Camozzi Automation, electrovalve, vane si actuatoare aplicatii medicale.

Vezi brand
Responsive image

Champion Pneumatic

Robineti industriali Champion Pneumatic, robineti regulatori presiune, robineti control debit.

Vezi brand
Responsive image

CKD

Robineti pneumatici CKD, valve pneumatice, supape automatizari, robineti.

Vezi brand
Responsive image

ClaVal Automatic

Robineti industriali ClaVal Automatic, robineti cu glob, valve cu diafragma.

Vezi brand
Responsive image

Clemco Industries

Robineti industriali Clemco Industries, supape de sens, robineti fluture si diafragma.

Vezi brand
Responsive image

Comatrol

Robineti cu glob Comatrol, robineti cutit, robineti poarta, valve speciale.

Vezi brand

Responsive image

Continental Hydraulics

Robineti industriali Continental Hydraulics, robineti cu diafragma.

Vezi brand
Responsive image

Coraplax

Robineti regulatori presiune Coraplax, robineti control debit, supape de sens.

Vezi brand
Responsive image

Daikin PMC

Robineti criogenici Daikin PMC, robineti industriali, supape aer comprimat.

Vezi brand
Responsive image

Danfoss

Robineti industriali Danfoss, robineti control debit, robineti regulatori.

Vezi brand

Responsive image

Deltrol Controls

Robineti industriali Deltrol Controls, robineti control, valve de siguranta.

Vezi brand
Responsive image

DeZurik

Robineti de siguranta DeZurik, valve de control, robineti de presiune.

Vezi brand
Responsive image

Dilo Armaturen

Robineti atex Dilo Armaturen, robineti industriali medii periculoase, stingere incendii.

Vezi brand
Responsive image

Dorot

Robineti industriali Dorot, robineti criogenici, robineti regulatori presiune.

Vezi brand

Responsive image

Duker GmbH

Robineti industriali Duker GmbH, robineti medii sterile, robineti alimentari.

Vezi brand
Responsive image

Dwyer

Robineti cu bila Dwyer, robineti cu diafragma, robineti fluture, valve.

Vezi brand
Responsive image

Ebro Armaturen

Robineti industriali Ebro Armaturen, robineti de oprire, robineti de siguranta.

Vezi brand
Responsive image

Eclipse

Robineti industriali Eclipse, robineti sanitari si alimentari, robineti de control.

Vezi brand
Responsive image

Effebi

Robineti industriali Effebi, robineti cu clapeta, robineti de control debit.

Vezi brand
Responsive image

Elcometer

Robineti igienici Elcometer, robineti de control proces, robineti alimentari.

Vezi brand
Responsive image

EMG

Robineti industriali EMG Elektro Mechanic, supape de sens, robineti cu diafragma.

Vezi brand
Responsive image

END Armaturen

Robineti cu bila End Armaturen, robineti de presiune, valve.

Vezi brand

Responsive image

Erreesse SRL

Robineti industriali Erreesse Srl, robineti de preaplin, valve industriale de presiune.

Vezi brand
Responsive image

F.Nencini Srl

Robineti industriali F.Nencini Srl, robineti de control, robineti cu glob.

Vezi brand
Responsive image

Fabco AIR

Robineti de presiune Fabco Air, robineti de verificare, robineti esantionare.

Vezi brand
Responsive image

Famat

Robineti industriali Famat, robineti control debit, robineti cu bila si valve.

Vezi brand

Responsive image

Festo

Robineti pneumatici Festo, robineti aer comprimat, valve si actuatoare..

Vezi brand
Responsive image

FIP

Robineti cu bila FIP, robineti fluture, robineti cu diafragma, valve de control.

Vezi brand
Responsive image

Fischer

Robineti industriali Fischer, valve de presiune, robineti cu glob si supape.

Vezi brand
Responsive image

Flowserve

Robineti industriali Flowserve, valve de oprire, valve de control, filtre Y.

Vezi brand

Responsive image

Garlock

Robineti industriali Garlock, robineti de control, robineti fluture, valve.

Vezi brand
Responsive image

Gemu

Robineti aseptici Gemu, robineti cu membrana, robineti cu scaun, valve.

Vezi brand
Responsive image

Gestra AG

Robineti industriali Gestra, valve de presiune, robineti cu glob si supape.

Vezi brand
Responsive image

Giacomini

Robineti industriali Giacomini, robineti de oprire, robineti esantionare, supape.

Vezi brand
Responsive image

Gruner

Robineti industriali Gruner, robineti cu clapeta, robineti de control debit.

Vezi brand
Responsive image

GSR Ventiltechnik

Robineti control GSR Ventiltechnik, robineti cu bila, robineti solenoizi, valve.

Vezi brand
Responsive image

GVF Impianti

Robineti industriali GVF Impianti, valve igienice, supape de sens, supape.

Vezi brand
Responsive image

Hansa Flex

Robineti industriali Hansa Flex, robineti cu glob, robineti cu diafragma, valve control.

Vezi brand

Responsive image

Hawe Hydraulic

Robineti hidraulici Hawe Hydraulics, valve control presiune, valve de verificare.

Vezi brand
Responsive image

Hof Hydraulic

Robineti industriali Hof Hydraulic, robineti de siguranta, robineti cu bila.

Vezi brand
Responsive image

HoKa GmbH

Robineti criogenici Hoka GmbH, robineti de control, valve igienice si supape.

Vezi brand
Responsive image

Homa

Robineti industriali Homa, robineti de filtrare, robineti de separatie.

Vezi brand

Responsive image

IMI Precision

Robineti industriali IMI Precision, robineti de control, robineti de izolare.

Vezi brand
Responsive image

KSB

Robineti cu diafragma KSB, robineti cu bila, robineti industrie extractiva.

Vezi brand
Responsive image

Kuhme

Robineti industriali Kuhme, robineti de presiune, robineti cu sa si supape.

Vezi brand
Responsive image

Mankenberg

Robineti cu flotor Mankenberg, valve ventilate, oale de aburi, auxiliare.

Vezi brand

Responsive image

Manuli Hydraulics

Robineti industriali Manuli Hydraulics, robineti cu sa, robineti poarta, valve.

Vezi brand
Responsive image

Maxon

Robineti cu diafragma Maxon, robineti control presiune, robineti cu glob, valve.

Vezi brand
Responsive image

Merck Millipore

Robineti industriali Merck Millipore, robineti fluture, robineti control.

Vezi brand
Responsive image

Moog

Robineti industriali Moog, valve cartus, servovalve, valve proportionale.

Vezi brand
Responsive image

Nero Valves

Robineti industriali Nero Valves, robineti cu clapeta, robineti de control debit.

Vezi brand
Responsive image

Nibco

Robineti control Nibco, robineti cu bila, robineti solenoizi, valve cu actuator.

Vezi brand
Responsive image

Norgren

Robineti industriali Norgren, robineti control fluide, valve proportionale.

Vezi brand
Responsive image

Omal Spa

Robineti cu bila Omal Spa, robineti fluture, valve pneumatice, actuatoare.

Vezi brand

Responsive image

OPW

Robineti industriali OPW, valve control presiune, valve de verificare.

Vezi brand
Responsive image

Orbinox

Robineti industriali inox Orbinox, robineti sanitari, robineti industrie alimentara.

Vezi brand
Responsive image

Piab

Robineti industriali Piab, robineti ape uzate, robineti de separatie si filtre Y.

Vezi brand
Responsive image

Pneumax

Robineti industriali Pneumax, robineti de filtrare, robineti pneumatici.

Vezi brand

Responsive image

Pok

Robineti stingere incendii Pok, hidranti, valve de siguranta si presiune.

Vezi brand
Responsive image

Polypipe

Robineti cu diafragma Polypipe, robineti cu bila, robineti control debit.

Vezi brand
Responsive image

Rimor

Robineti industriali Rimor, robineti de presiune, robineti cu sa si supape.

Vezi brand
Responsive image

Rotex

Robineti industriali Rotex, valve de control, robineti cu diafragma si supape.

Vezi brand

Responsive image

Rotork

Robineti pneumatici Rotork, robineti pilot, robineti colectori, valve pneumatice.

Vezi brand
Responsive image

Safi

Robineti PVC Safi, reductoare presiune, robineti cu bila, robineti PTFE.

Vezi brand
Responsive image

SAS Automation

Robineti industriali SAS Automation, robineti fluture, robineti control.

Vezi brand
Responsive image

Singervalve

Robineti industriali Singervalve, valve cartus, servovalve, supape.

Vezi brand
Responsive image

SMC

Robineti industriali SMC, robineti cu clapeta, robineti de control debit.

Vezi brand
Responsive image

SOCLA

Robineti de retinere Socla, robineti cu bila, supape de control si filtre Y.

Vezi brand
Responsive image

Speck Pumpen

Robineti industriali Speck, robineti control fluide, valve proportionale.

Vezi brand
Responsive image

SPX Flow

Robineti cu bila SPX Hydraulic Technologies, robineti fluture, valve pneumatice.

Vezi brand

Responsive image

Tartarini

Robineti industriali Tartarini, robineti regulatori presiune, valve pilotate.

Vezi brand
Responsive image

Teddington

Robineti industriali Teddington France, robineti sanitari, robineti alimentari.

Vezi brand
Responsive image

Tescom

Robineti industriali Tescom, robineti cu glob, robineti ac, robineti de taiere.

Vezi brand
Responsive image

Trelleborg

Robineti industriali Trelleborg Infrastructure, robineti de filtrare, robineti pneumatici.

Vezi brand

Responsive image

UKL

Robineti industriali Uni Klinger Limited, robineti de oprire, robineti control.

Vezi brand
Responsive image

Univer

Robineti cu diafragma Univer Group, robineti cu bila, robineti control debit.

Vezi brand
Responsive image

Vacuubrand GmbH

Robineti industriali Vacuubrand GmbH CO KG, robineti de presiune, valve.

Vezi brand
Responsive image

Valpes

Robineti industriali Valpes, valve de control, robineti cu diafragma si supape.

Vezi brand

Responsive image

Vesbo

Robineti industriali Vesbo, robineti cu sa, robineti cutit, valve fluture.

Vezi brand
Responsive image

Vir

Robineti industriali Vir, reductoare presiune, robineti cu bila, robineti igienici.

Vezi brand
Responsive image

Wamgroup SpA

Robineti industriali Wamgroup SpA, robineti fluture, robineti control debit.

Vezi brand
Responsive image

Watson-Marlow

Robineti industriali Watson-Marlow, valve cartus, servovalve, valve proportionale.

Vezi brand
Responsive image

Wika

Robineti esantionare Wika, robineti laborator, robineti de control debit.

Vezi brand
Responsive image

Waukesha

Robineti industriali Waukesha Cherry-Burrell, robineti cu bila, supape de control.

Vezi brand
Responsive image

Weir

Robineti industriali Weir Oil&Gas, robineti control fluide, valve proportionale.

Vezi brand
Responsive image

Wilhelmsen

Robineti cu bila Wilhelmsen, robineti fluture, robineti glob, valve pneumatice.

Vezi brand

Responsive image

Witt-Gasetechnik

Robineti industriali Witt-Gasetechnik, robineti regulatori presiune, valve gaz.

Vezi brand
Responsive image

Yuken

Robineti directionali Yuken Europe, robineti de inchidere, valve control debit.

Vezi brand
Responsive image

Zimmer Group

Robineti industriali Zimmer Group, robineti cu glob, robineti ac, robineti de taiere.

Vezi brand
Responsive image

Zwick

Robineti industriali Zwick, robineti de filtrare, robineti pneumatici si valve.

Vezi brand