Schimbatoare de caldura

Schimbatoare de caldura industriale

Schimbatoarele de căldură industriale sunt dispozitive folosite pentru a transfera căldură între două medii, fără a permite amestecul acestora. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații industriale, inclusiv în industria chimică, petrochimică, alimentară, farmaceutică și a energiei.

Ele sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic și pentru a minimiza pierderile de căldură. În general, schimbătoarele de căldură funcționează prin transferul de căldură între două medii prin intermediul unui material intermediar. Acest material intermediar poate fi un fluid, cum ar fi apa sau uleiul, sau poate fi un material solid, cum ar fi o placă sau un tub.

În timp ce unul dintre medii transferă căldură la materialul intermediar, celălalt mediu ia căldură de la acesta, astfel încât să se realizeze transferul de căldură între cele două medii. Această metodă de transfer de căldură poate fi utilizată pentru a încălzi sau răci diverse substanțe, în funcție de nevoile aplicației.

Infinitrade Romania furnizor gama completa schimbatoare de caldura industriale si piese de schimb.

Servicii de calitate: – Un furnizor bun de schimbatoare caldura, piese de schimb si accesorii schimbatoare caldura industriale va ofera servicii de calitate fiind capabil sa livreze echipamente in timp util si eficient pentru a preveni intarzieri nedorite. Astfel va veti asigura ca orice echipament ce se defecteaza in timpul functionarii va fi repus la lucru in cel mai scurt timp cu putinta.

Cunostinte si experienta: – Un furnizor informat, receptiv si de incredere reprezinta cheia proiectelor incununate de succes. Specialistii nostri va pot oferi sfaturi adaptate nevoilor proiectului dumneavoastra ajutandu-va sa alegeti atasamentele potrivite sarcinilor de lucru.

Echipamente de calitate: – Venim in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu o gama completa schimbatoare caldura industriale, schimbatoare de mare capacitate, piese de schimb si accesorii. Livram echipamente profesionale provenite de la peste 50 de producatori de renume mondial: Alfa Laval, Emmegi, Gab Neuman,Omega Air, Secespol sunt doar cateva exemple. 

Schimbatoare caldura industriale


Schimbatoare caldura cu placi

schimbatoare_caldura_placi Schimbătoarele de căldură cu plăci sunt dispozitive utilizate pentru transferul de căldură între două medii, fără a le amesteca. Acestea constau dintr-un ansamblu de plăci de metal subțiri, care sunt fixate între ele într-un mod care permite trecerea fluidelor între ele. Funcționarea schimbătoarelor de căldură cu plăci se bazează pe principiul schimbului termic prin conducție și convecție. Când două fluide cu temperaturi diferite trec prin canale separate ale schimbătorului de căldură, energia termică se transferă prin plăci de la fluidul mai cald la cel mai rece. Aceste schimbătoare de căldură sunt folosite într-o varietate de aplicații, cum ar fi încălzirea și răcirea apei, transferul de căldură în procesele industriale, producția de energie electrică și multe altele. Ele oferă un avantaj față de alte metode de transfer de căldură, precum schimbătoarele de căldură cu tuburi, prin faptul că sunt mai compacte, mai ușoare și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Schimbatoare caldura cu tuburi

schimbatoare_caldura_tuburi Schimbătoarele de căldură cu tuburi sunt dispozitive utilizate pentru transferul de căldură între două medii, prin intermediul unui set de tuburi care sunt fixate într-un recipient. Acestea constau dintr-o serie de tuburi metalice așezate în interiorul unui recipient, care permit trecerea fluidelor prin ele. Funcționarea schimbătoarelor de căldură cu tuburi se bazează pe principiul schimbului termic prin conducție și convecție. Când două fluide cu temperaturi diferite trec prin tuburi separate ale schimbătorului de căldură, energia termică se transferă prin pereții tuburilor de la fluidul mai cald la cel mai rece. Schimbătoarele de căldură cu tuburi sunt utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi încălzirea și răcirea apei, transferul de căldură în procesele industriale, producția de energie electrică și multe altele. Ele sunt eficiente din punct de vedere energetic și sunt adaptate pentru o gamă largă de fluide cu diferite proprietăți termice.

Schimbatoare caldura cu aer

schimbatoare_caldura_aer Schimbătoarele de căldură cu aer sunt dispozitive care permit transferul de căldură între aerul de intrare și aerul de ieșire. Acestea sunt utilizate în sistemele de ventilație și de climatizare, precum și în diferite procese industriale. Funcționarea schimbătoarelor de căldură cu aer se bazează pe principiul transferului de căldură prin convecție. Aerul de intrare și cel de ieșire circulă prin canale separate, iar energia termică se transferă prin intermediul pereților conductelor prin care circulă aerul. Schimbătoarele de căldură cu aer sunt eficiente din punct de vedere energetic și permit economisirea de energie prin recuperarea căldurii din aerul evacuat și transferarea acesteia în aerul proaspăt de intrare. Acestea sunt utilizate în sistemele de ventilație cu recuperare de căldură și în sistemele de climatizare, pentru a menține temperatura și umiditatea la nivelul dorit, reducând costurile de încălzire sau răcire.

Schimbatoare caldura cu fluid termic

schimbatoare_caldura_fluid_termic Schimbătoarele de căldură cu fluid termic sunt dispozitive utilizate pentru transferul de căldură între un fluid termic și un alt fluid sau un material solid. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi încălzirea sau răcirea proceselor industriale, încălzirea sau răcirea clădirilor, producția de energie electrică și multe altele. Funcționarea schimbătoarelor de căldură cu fluid termic se bazează pe principiul schimbului termic prin conducție și convecție. Un fluid termic este încălzit sau răcit într-un schimbător de căldură și apoi circulă prin conducte spre aparatul sau procesul care necesită încălzirea sau răcirea. Energia termică se transferă prin intermediul pereților conductelor către fluidul sau materialul solid care trebuie încălzit sau răcit. Fluidul termic poate fi de obicei ulei termic, apă caldă sau abur. Schimbătoarele de căldură cu fluid termic sunt de obicei mai eficiente decât alte metode de transfer de căldură, cum ar fi schimbătoarele de căldură cu aer sau cu apă, deoarece au o capacitate mai mare de a transfera căldura cu o diferență mai mică de temperatură.

Schimbatoare caldura cu condensator

schimbatoare_caldura_condensator Schimbătoarele de căldură cu condensare sunt dispozitive utilizate pentru transferul de căldură în timpul proceselor de condensare. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi sistemele de răcire a apei, sistemele de producere a energiei electrice și multe altele. Funcționarea schimbătoarelor de căldură cu condensare se bazează pe principiul schimbului termic prin condensare. Într-un schimbător de căldură cu condensare, vapori sau gazele calde trec prin conducte sau canale și sunt răcite până la punctul de condensare. În același timp, un fluid răcit, cum ar fi apa sau un alt fluid de răcire, circulă prin pereții conductelor și transferă căldura din vapori sau gaze către fluidul de răcire. Schimbătoarele de căldură cu condensare sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece permit recuperarea căldurii latente eliberate în timpul procesului de condensare și transferarea acesteia într-un alt fluid, ceea ce poate reduce costurile de energie. Acestea sunt utilizate în sistemele de răcire, cum ar fi aparatele de aer condiționat, pentru a reduce costurile de funcționare și a îmbunătăți eficiența sistemului.

Schimbatoare caldura cu plasa

schimbatoare_caldura_plasa Schimbătoarele de căldură cu plasă sunt un tip de schimbător de căldură care utilizează o plasă metalică subțire pentru transferul de căldură între două medii diferite. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi procesele industriale, încălzirea sau răcirea clădirilor și multe altele. Funcționarea schimbătoarelor de căldură cu plasă se bazează pe principiul schimbului termic prin convecție. Plasa metalică subțire este expusă la un fluid cald sau rece, care circulă pe o parte a plasei, iar fluidul rece sau cald circulă pe partea opusă. Căldura este transferată prin intermediul plasei metalice subțiri, iar cele două fluide rămân separate și nu se amestecă. Schimbătoarele de căldură cu plasă sunt eficiente din punct de vedere energetic și pot fi mai ușor de întreținut decât alte tipuri de schimbătoare de căldură, deoarece plasa metalică subțire poate fi curățată mai ușor decât tuburile sau plăcile. Acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru transferul de căldură între fluide cu diferențe mari de temperatură, datorită construcției lor robuste.

Cere oferta!
Responsive image

Cere oferta!

Piese de schimb si mentenanta schimbatoare de caldura

Infinitrade Romania va ofera piese de schimb si consumabile de la peste 50 branduri cu renume international in schimbatoare caldura industriale si instalatii de incalzire. Piese noi Sulzer, Vents, HBE, Alnor, Cosmotec, Mut. Piese instalatii de incalzire/racire. 

  • Gama completa piese de schimb si consumabile schimbatoare caldura industriale si rezidentiale.
  • Gama completa piese de schimb racitoare industriale.
  • Accesorii si atasamente sisteme de incalzire.
  • Piese de schimb schimbatoare caldura de mare capacitate.
  • Solutii intretinere schimbatoare caldura.
  • Piese schimbatoare caldura, piese racorduri, etansari.

Va oferim consultanta profesionala gratuita. Piese cu garantie. Livrare rapida!


Responsive image

Alfa Laval

Schimbatoare de caldura cu placi Alfa Laval, schimbatoare caldura cu tuburi, schimbatoare cu cadre etansate.

Vezi brand
Responsive image

Cosmotec

Schimbatoare de caldura Cosmotec, schimbatoare caldura EXV, schimbatoare de caldura cu montaj superior, placi schimbatoare caldura.

Vezi brand
Responsive image

Emmegi

Schimbatoare de caldura cu placi Emmegi, schimbatoare de caldura combinate, schimbatoare ulei-aer, unitati transfer caldura HPA.

Vezi brand
Responsive image

Fischer Maschinen

Placi schimbatoare caldura Fischer Maschinen, cadre schimbatoare de caldura, componente si accesorii schimbatoare caldura.

Vezi brand

Responsive image

Gab Neuman

Schimbatoare de caldura cu grafit Gab Neuman, condensatoare grafit, evaporatoare inelare cu grafit si condensatoare partiale.

Vezi brand
Responsive image

HBE

Schimbatoare de caldura cu placi HBE, schimbatoare caldura cu tub, racitoare cu insertie, incalzitoare rezervoare produse petroliere.

Vezi brand
Responsive image

MUT

Schimbatoare de caldura MUT, boostere, colectoare, separatoare impuritati, fitinguri si elemente de racire procese industriale.

Vezi brand
Responsive image

Omega Air

Schimbatoare de caldura cu tuburi Omega Air, racitoare industriale, separatoare apa ulei, vase de presiune, filtre procese industriale.

Vezi brand
Responsive image

Secespol

Schimbatoare de caldura cu tuburi Secespol, schimbatoare caldura pentru piscine si bazine, schimbatoare caldura HAD, schimbatoare multistrat.

Vezi brand
Responsive image

Sulzer

Schimbatoare de caldura Sulzer, sisteme de separatie lichide, turnuri de racire si sisteme de management produse chimice.

Vezi brand
Responsive image

Vents

Schimbatoare de caldura aer-aer Vents, sisteme de racire si incalzire aer, destratificatoare aer, instalatii HVAC, cortine de aer.

Vezi brand